Dandanes se vsi pogosto sprašujemo, ali smo resnično izkoristili potencial našega doma ali pa smo se preprosto izgubili med barvami, pohištvom in dekorjem. Če je vaša prenova trenutno bolj podobna divji vožnji v neznano, ste na pravem mestu. V današnjem blogu bomo raziskali, zakaj je lahko prenova brez notranjega oblikovalca kot avantura brez vodnika – nevarna, zmedena in pogosto polna skritih presenečenj. Notranji oblikovalec je ključ do uspešne prenove.

notranji oblikovalec

Kdo sploh je notranji oblikovalec?

Veliko ljudi še danes misli, da je notranji oblikovalec  posameznik, ki zgolj izbira barve sten in pohištvo, vendar temu še zdaleč ni tako. Notranji oblikovalec je strokovnjak, ki bo s svojim strokovnim znanjem in občutkom za estetiko vsak prostor dodelal tako, da bo le ta kar najbolj prilagojen vašim potrebam ter vašemu stilu. Kakšne so prednosti sodelovanja z notranjim oblikovalcem?

Prenova doma je pogosto navdušujoča, a hkrati zahtevna naloga, ki zahteva veliko časa, truda in premišljenosti. Mnogi se odločijo, da bodo sami prevzeli vodenje prenove, vendar pa se kasneje soočijo z izzivi, ki jih preprosto niso pričakovali. 

1. Individualni pristop

Vsak dom in vsak lastnik imata svojo edinstveno osebnost. Notranji oblikovalec lahko oblikuje prostor tako, da se popolnoma ujema z vašim življenjskim slogom in osebnim okusom. Naša sposobnost, da ujamemo vaše želje in jih prenesemo v oblikovalski koncept, je neprecenljiva. 

2. Prihranek časa in energije

Odločitev za sodelovanje z notranjim oblikovalcem vam bo pri obsežnih prenovah prihranila ogromno časa in energije. Notranji oblikovalec pri takšnih projektih prevzame velik del bremena in s tem omogoči vam, da se lahko posvetite stvarem, ki jih obvladate vi. 

3. Optimalna razporeditev prostorov

Notranji oblikovalec upošteva ne samo estetski, ampak tudi funkcionalni vidik pri oblikovanju prostora. Vaše gibanje, navade, svetloba, materiali, teksture, unikatnost,….vse to in še več so mnogi vidiki, ki jih moramo upoštevati pri kvalitetnem načrtovanju. 

4. Izogib napakam

Pogosto se zgodi, da si ljudje sami izberejo barve, pohištvo in dekor, nato pa ugotovijo, da stvari skupaj sploh ne delujejo tako, kot so si to na začetku zamislili. Notranji oblikovalec skupaj z vami gradi vizijo, ki vam jo v obliki 3D modela predstavi še preden se prenova prične zares! Tako
lahko morebitne napake skupaj odpravimo še preden je to prepozno.

5. Izbira materialov, pohištva in izvajalcev

Izbira materialov, izvajalcev in vseh drugih elementov za prenovo ali opremo prostora na sodobnem trgu lahko postane zahtevna naloga, saj je na voljo neskončno možnosti. Raznolikost in obilica informacij vas lahko hitro zmedeta. Notranji oblikovalec s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami
prevzame vodstvo, vas usmerja skozi proces odločanja ter pomaga ustvariti celovito in estetsko dovršeno celoto. Naša vloga je ključna pri razjasnitvi možnosti, usklajevanju različnih elementov ter zagotavljanju, da končni rezultat odraža želje in potrebe stranke na najboljši možen način.

Kaj pa cena?

Najeti notranjega oblikovalca ne bi smel biti strošek, ampak investicija, ki vam prihrani čas, energijo in vam bo dobro služila še vrsto let.

Notranji oblikovalec prevzame tako načrtovanje, kot tudi vodenje projekta, skrbi za koordinacijo izvajalcev, izbor materialov in usklajuje celoten proces od začetka do konca. S svojim strokovnim znanjem tako poskrbimo za optimalno izrabo proračuna, kar pomeni, da vsaka stranka dobi
kvaliteten in estetsko dovršen rezultat, obenem pa se izogne morebitnim napakam, ki bi jo kasneje lahko drago stale.

Tako investicija v notranjega oblikovalca ne prihrani le čas in energijo, temveč zagotavlja tudi, da je vložen denar optimalno izkoriščen v končni podobi prostora.

Vstopimo v skupni projekt!

Ste pripravljeni?